Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- vitlök
- salt
- flytande honung
- svartpeppar
Ugnsrostade grönsaker
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
2 st
Bakplåtspapper
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Flytande honung
½ msk
Svartpeppar
Chili flakes
Stekt gnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
500 g
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tillbehör
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 719 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 102 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
- Ugnsrostade grönsaker: Skär zucchini i bitar, ca 2x2 cm. Klyfta bananschalottenlök. Lägg i en rymlig ugnsform med bakplåtspapper. Blanda med cocktailtomater, olivolja, pressad vitlök, torkad rosmarin, paprikapulver, salt, honung, lite nymald svartpeppar och chili flakes (efter smak).
- Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna blivit mjuka och fått färg. Mosa ihop allt med en sked.
- Stekt gnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek gnocchin på hög värme ca 2 min, tills den fått krispig yta. Sänk till medelvärme och stek ytterligare ca 5 min, tills den är gyllene. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera stekt potatisgnocchi med ugnsrostade grönsaker, smulad fetaost, ruccola och lite chili flakes.