Stekt gnocchi med ugnsrostade grönsaker och fetaost
25
Vegetariskt

Stekt gnocchi med ugnsrostade grönsaker och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • flytande honung
  • svartpeppar

Ugnsrostade grönsaker

Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
2 st
Bakplåtspapper
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
½ tsk
Flytande honung
½ msk
Svartpeppar
Chili flakes

Stekt gnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
500 g
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Tillbehör

Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Ruccola
30 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 719 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 102 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
  3. Ugnsrostade grönsaker: Skär zucchini i bitar, ca 2x2 cm. Klyfta bananschalottenlök. Lägg i en rymlig ugnsform med bakplåtspapper. Blanda med cocktailtomater, olivolja, pressad vitlök, torkad rosmarin, paprikapulver, salt, honung, lite nymald svartpeppar och chili flakes (efter smak). 
  4. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna blivit mjuka och fått färg. Mosa ihop allt med en sked.
  5. Stekt gnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek gnocchin på hög värme ca 2 min, tills den fått krispig yta. Sänk till medelvärme och stek ytterligare ca 5 min, tills den är gyllene. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Servera stekt potatisgnocchi med ugnsrostade grönsaker, smulad fetaost, ruccola och lite chili flakes.