Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Linguine alle verdure
Linguine (Vete)
180 g
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Halloumigremolata
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 710 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Skär zucchini i tärningar. Klyfta rödlök tunt. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök och pressad vitlök ca 3 min.
- Tillsätt konserverade körsbärstomater, torkad oregano, balsamvinäger och smulad grönsaksbuljong till grytan. Sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Halloumigremolata: Tärna halloumi smått. Finhacka bladpersilja. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 3 min, tills den fått fin färg. Lägg i en skål och blanda med persilja, citronskal och pressad saft från halva citronen.
- Vänd ner nykokt pasta i grönsakssåsen. Servera linguine alle verdure toppad med halloumigremolata.