Bakpotatis med mexikansk bönröra, salsa, rostad majskräm och cashewnötter
45
Utan gluten
Laktosfri

Bakpotatis med mexikansk bönröra, salsa, rostad majskräm och cashewnötter

Ingredienser

Allergener
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • vatten
  • svartpeppar
  • sambal oelek
  • vitlök
  • vitvinsvinäger

Bakpotatis

Bakpotatis
2 st
Salt

Majskräm

Majs
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vatten
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sambal oelek

Salsa

Tomat
2 st
Koriander
20 g
Rödlök
½ st
Lime
1 st
Salt
1 krm

Bönröra

Svarta bönor
1 förp
Rödlök
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
1 ½ tsk
Paprikapulver
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
½ dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 653 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 94 g
  • Protein 22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Bakpotatis: Dela bakpotatis på längden och lägg med snittytan nedåt på en smord ugnsplåt. Baka mitt i ugnen ca 35 min, tills potatisen är mjuk.
  3. Majskräm: Häll av och skölj majs. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek majsen på hög värme ca 2 min, tills den börjar få fin färg. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa till en kräm. Smaka av med lite sambal oelek efter egen smak.
  4. Salsa: Tärna tomat. Grovhacka koriander. Finhacka rödlök. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad limesaft och salt. 
  5. Bönröra: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek löken ca 2 min. Tillsätt svarta bönor, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver och sambal oelek (efter smak). Stek ytterligare ca 1 min. Häll i vatten och vitvinsvinäger. Sjud tills all vätska kokat in. Smaka av med lite salt.
  6. Strö lite salt över snittytan på den ugnsbakade potatisen. Toppa potatisen med bönröra, salsa, rostad majskräm och cashewnötter.