Svamppizza med getost och fänkålssallad
25
Löpefri

Svamppizza med getost och fänkålssallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger

Svamppizza

Champinjoner
250 g
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Bakplåtspapper
Pizzadeg (Vete)
1 st
Chèvre (Mjölk, Laktos)
50 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Oregano
20 g

Fänkålssallad

Fänkål
1 st
Vitvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 694 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Sätt in en plåt mitt i ugnen och värm till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Svamppizza: Skiva champinjoner. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek svamp, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på hög värme ca 3 min.
  3. Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken och baka ut pizzadegen enligt anvisning på förpackningen. Smula chèvre. Bred matyoghurt på pizzan och fördela chèvre och stekt svamp ovanpå. Dra över pizzan till den varma plåten och grädda mitt i ugnen ca 15 min, eller tills den fått fin färg.
  4. Fänkålssallad: Skiva fänkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en salladsskål och blanda med vitvinsvinäger, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Toppa den nygräddade svamppizzan med färsk oregano. Servera med fänkålssallad!