Currydoftande köttfärsgryta med paprika och ris
25

Currydoftande köttfärsgryta med paprika och ris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • kycklingbuljong
  • tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • mjölk

Currygryta

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Kycklingbuljong
½ tärning
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Curry
1 tsk
Salt
2 krm
Malen kanel
½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl

Tillbehör

Basmatiris
125 g
Röd paprika
1 st
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 618 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill ha mer hetta i grytan - tillsätt lite sambal oelek!

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tärna röd paprika. Skala och grovriv morot. Lägg upp allt i skålar.
  3. Currygryta: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt smulad kycklingbuljong, pressad vitlök, tomatpuré, curry, salt, malen kanel och lite nymald svartpeppar.
  4. Blanda ner vetemjöl och mjölk och låt puttra ca 4 min. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
  5. Toppa currygrytan med tärnad paprika. Servera med nykokt ris och rivna morötter.