Halstrad torsk med brynt smörvinaigrette, parmesan och bakade tomater
35

Halstrad torsk med brynt smörvinaigrette, parmesan och bakade tomater

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • socker

Gnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
250 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Bakad tomat

Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Olivolja

Mâchesallad

Rödlök
½ st
Mâchesallad
65 g
Olivolja
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Halstrad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Olivolja

Till servering

Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 508 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 49 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Finriv parmesanost och lägg undan till servering. 
  3. Brynt smörvinaigrette: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra kastrullen från värmen och vispa ner vitvinsvinäger.
  4. Gnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt ligga minst 10 min. Gnocchin tillagas klart i punkt 7.
  5. Bakad tomat: Klyfta tomater. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt, socker och ringla över lite olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  6. Mâchesallad: Finstrimla rödlök. Lägg i en skål och blanda med mâchesallad, olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  7. Halstrad torsk: Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar. 
  8. Gnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek gnocchin ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 3 min.
  9. Servera nystekt torsk med vitlöksstekt gnocchi, bakad tomat och mâchesallad. Ringla över brynt smörvinaigrette och toppa med riven parmesan.