Halstrad lax med getostgratinerade rödbetor, ruccola och balsamicosky
35

Halstrad lax med getostgratinerade rödbetor, ruccola och balsamicosky

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • flingsalt
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • balsamvinäger
  • kycklingbuljong
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar

Getostgratinerade rödbetor

Kokt rödbeta
350 g
Getost (Mjölk, Laktos)
75 g
Flytande honung
1 ½ tsk
Flingsalt
Torkad timjan
½ tsk

Balsamicosky

Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 ½ tsk
Vatten
1 ½ dl
Balsamvinäger
2 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Flytande honung
½ msk
Kycklingbuljong
⅓ tärning
Salt

Lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Tillbehör

Småpotatis
450 g
Gräslök
20 g
Ruccola
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 680 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Getostgratinerade rödbetor: Skär rödbetor i mindre bitar. Lägg rödbetorna i en smord ugnsform. Smula över getost och ringla över flytande honung. Krydda med lite flingsalt och torkad timjan. Tillaga högt upp i ugnen tills osten fått fin färg, ca 17 min.
  4. Balsamicosky: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud på medelvärme ca 8 min. Smaka av med lite salt.
  5. Lax: Skär laxfilé i portionsbitar. Gnid in laxen med lite olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp en stekpanna och halstra laxen på skinnsidan ca 5 min. Vänd på fisken och tillaga klart, ca 5 min. 
  6. Strimla gräslök. Blanda rödbetorna med ruccola. Servera halstrad lax med getostgratinerade rödbetor, balsamicosky och kokt potatis. Toppa med gräslök.