Kinesisk äggnudelwok med grönsaker, fläskkotlett och jordnötter
20

Kinesisk äggnudelwok med grönsaker, fläskkotlett och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten

Wok

Neutral olja
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
Svartpeppar

Woksås

Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
½ dl

Till servering

Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Jordnötter (Jordnötter)
40 g

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 669 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Skär fläskkotlett i tunna strimlor!

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 4.
  2. Förberedelser: Strimla röd paprika och schalottenlök. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ihop kinesisk woksås, japansk soja och vatten i en skål.
  3. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg på en tallrik och täck med lock, spara stekpannan.
  4. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  5. Wok: Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Fräs röd paprika, schalottenlök och pressad vitlök ca 3 min på hög värme. 
  6. Blanda ner avhällda äggnudlar med grönsakerna i pannan och tillsätt woksåsen. Koka upp under omrörning och sjud ca 1 min, tills såsen kokat in något. 
  7. Servera kinesisk äggnudelwok med grönsaker och fläskkotlett (se tips!). Toppa med jordnötter.