Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Wok
Neutral olja
Röd paprika
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Salt
Svartpeppar
Woksås
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
½ dl
Till servering
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Neutral olja
Näringsvärde per portion
- Energi 669 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Skär fläskkotlett i tunna strimlor!
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 4.
- Förberedelser: Strimla röd paprika och schalottenlök. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ihop kinesisk woksås, japansk soja och vatten i en skål.
- Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg på en tallrik och täck med lock, spara stekpannan.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
- Wok: Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Fräs röd paprika, schalottenlök och pressad vitlök ca 3 min på hög värme.
- Blanda ner avhällda äggnudlar med grönsakerna i pannan och tillsätt woksåsen. Koka upp under omrörning och sjud ca 1 min, tills såsen kokat in något.
- Servera kinesisk äggnudelwok med grönsaker och fläskkotlett (se tips!). Toppa med jordnötter.