Kycklingcurry med kokosmjölk, tomater och jasminris
20
Utan gluten
Laktosfri

Kycklingcurry med kokosmjölk, tomater och jasminris

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • salt
    • vitlök
    • kycklingbuljong
    • vitvinsvinäger

    Kycklingcurry

    Rödlök
    1 st
    Tomat
    2 st
    Neutral olja
    Minutfilé
    330 g
    Salt
    2 krm
    Curry
    1 tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Kokosmjölk
    1 förp
    Kycklingbuljong
    ½ tärning
    Vitvinsvinäger
    ½ tsk
    Babyspenat
    30 g

    Till servering

    Jasminris
    125 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 671 kcal
    • Fett 26 g
    • Kolhydrater 61 g
    • Protein 48 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Kycklingcurry: Skiva rödlök och skär tomat i grova tärningar. Skiva kyckling minutfilé. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn kyckling och rödlök ca 2 min. Tillsätt salt, curry och pressad vitlök, stek ytterligare ca 1 min.  
    3. Rör ner kokosmjölk, smulad kycklingbuljong, tomater och vitvinsvinäger. Koka ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner babyspenat. Smaka av med salt.
    4. Servera kycklingcurry med jasminris.