Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vitlök
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
Kycklingcurry
Rödlök
1 st
Tomat
2 st
Neutral olja
Minutfilé
330 g
Salt
2 krm
Curry
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Kokosmjölk
1 förp
Kycklingbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
½ tsk
Babyspenat
30 g
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 671 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Kycklingcurry: Skiva rödlök och skär tomat i grova tärningar. Skiva kyckling minutfilé. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn kyckling och rödlök ca 2 min. Tillsätt salt, curry och pressad vitlök, stek ytterligare ca 1 min.
- Rör ner kokosmjölk, smulad kycklingbuljong, tomater och vitvinsvinäger. Koka ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner babyspenat. Smaka av med salt.
- Servera kycklingcurry med jasminris.