35
Utan gluten
Laktosfri
Halstrad lax med risotto, parmesan, rostade rödbetor och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Risotto
Vatten
6 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Halstrad lax
Laxfilé (Fisk)
270 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rostade rödbetor
Rödbetor
300 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 736 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rödbetor: Tvätta rödbetorna och skär sedan i små klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills betorna är mjuka.
- Förberedelse risotto: Koka upp vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Finhacka gul lök och vitlök.
- Risotto: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och risottoris ca 3 min. Tillsätt lite varm buljong och låt koka in. Späd med buljongen, lite i taget. Fortsätt tills all buljong kokat in eller tills riset känns mjukt. Rör om då och då. Blanda ner riven parmesan i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Halstrad lax: Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxbitarna ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Vänd fisken och stek ytterligare ca 2 min.
- Blanda de rostade rödbetorna med ruccola. Servera till halstrad lax och risotto.