Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- svartpeppar
- japansk soja
- vatten
Tillbehör
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Koriander
20 g
Coconut beef
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Svartpeppar
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Kokosmjölk
1 dl
Vatten
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 633 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp vatten i en liten kastrull till äggnudlarna.
- Skär morot i tunna slantar. Dela lök och paprika i klyftor.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller wok. Stek nötfärs 1-2 min på hög värme, tills den fått fin färg. Pressa ner vitlök och tillsätt morot, paprika och lök. Krydda med malen ingefära och lite nymald svartpeppar. Stek ytterligare 1-2 min.
- Blanda ner japansk soja, kokosmjölk och vatten i pannan. Sänk värmen och låt allt sjuda 1-2 min. Tips - häll över resten av kokosmjölken i en skål och förvara i kylen!
- Lägg ner äggnudlar i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
- Grovhacka koriander. Blanda ner nykokta nudlar i coconut beef-såsen. Toppa med koriander och servera direkt.