Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- grillspett
Bulgur
Gul lök
½ st
Olivolja
Bulgur (Vete)
125 g
Tomatpuré
1 msk
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Tzatziki
Zucchini
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Souvlaki
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Zucchini
½ st
Grillspett
4 st
Salt
2 krm
Till servering
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 508 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 43 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Vill du grilla, tänd grillen.
- Bulgur: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök, bulgur och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme under lock ca 15 min. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
- Tzatziki: Grovriv zucchini och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Souvlaki: Dela halloumi i 4 bitar. Skär zucchini i 4 tjocka stavar. Trä upp allt på grillspett. Stek eller grilla spetten ca 1 min per sida, tills de fått fin färg. Krydda zucchinin med salt.
- Grovhacka bladpersilja och strö över bulgurn. Servera med souvlaki, tzatziki och mixsallad!