Halloumi- och zucchinisouvlaki med bulgur och tzatziki
30
Löpefri

Halloumi- och zucchinisouvlaki med bulgur och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • grillspett

Bulgur

Gul lök
½ st
Olivolja
Bulgur (Vete)
125 g
Tomatpuré
1 msk
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g

Tzatziki

Zucchini
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar

Souvlaki

Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g
Zucchini
½ st
Grillspett
4 st
Salt
2 krm

Till servering

Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 508 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 43 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Vill du grilla, tänd grillen.
  2. Bulgur: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök, bulgur och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme under lock ca 15 min. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
  3. Tzatziki: Grovriv zucchini och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Souvlaki: Dela halloumi i 4 bitar. Skär zucchini i 4 tjocka stavar. Trä upp allt på grillspett. Stek eller grilla spetten ca 1 min per sida, tills de fått fin färg. Krydda zucchinin med salt.
  5. Grovhacka bladpersilja och strö över bulgurn. Servera med souvlaki, tzatziki och mixsallad!