Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- flytande honung
- svartpeppar
- vetemjöl
- ströbröd
- balsamvinäger
- flingsalt
Rostad potatis
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Chèvrecrème
Chèvre (Mjölk, Laktos)
100 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Morotsbiffar
Morötter
300 g
Timjan
10 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Sallad
Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 599 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Chèvrecrème: Bryt chèvre i bitar och lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, honung, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
- Morotsbiffar: Skala och grovriv morötter. Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek morötter, timjan, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min.
- Lägg morotsfräset i en bunke och spara pannan. Blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg. Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek morotsbiffarna ca 3 min per sida.
- Sallad: Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.
- Servera morotsbiffar med rostad potatis, chèvrecrème och sallad.