Morotsbiffar med rostad potatis och chèvrecrème
45
Löpefri

Morotsbiffar med rostad potatis och chèvrecrème

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • flytande honung
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • balsamvinäger
  • flingsalt

Rostad potatis

Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Chèvrecrème

Chèvre (Mjölk, Laktos)
100 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Flytande honung
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Morotsbiffar

Morötter
300 g
Timjan
10 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st

Sallad

Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Flingsalt
Näringsvärde per portion
  • Energi 599 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg. 
  3. Chèvrecrème: Bryt chèvre i bitar och lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, honung, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
  4. Morotsbiffar: Skala och grovriv morötter. Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek morötter, timjan, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme ca 8 min.
  5. Lägg morotsfräset i en bunke och spara pannan. Blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg. Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek morotsbiffarna ca 3 min per sida.
  6. Sallad: Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger och flingsalt.
  7. Servera morotsbiffar med rostad potatis, chèvrecrème och sallad.