Pasta pesto pomodoro med nötter och soltorkade tomater
25

Pasta pesto pomodoro med nötter och soltorkade tomater

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar
  • vitlök
  • salt

Till servering

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Pinjenötter
20 g
Ruccola
30 g

Pesto pomodoro

Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Soltorkade tomater
½ burk
Pinjenötter
20 g
Olivolja
2 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar

Grönsaker

Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 758 kcal
  • Fett 35 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!

  1. Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till punkt 5.
  2. Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål. Spara pannan.
  3. Pesto pomodoro: Smula fetaost. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
  4. Grönsaker: Finhacka gul lök. Tärna zucchini i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt.
  5. Blanda kokt pasta med sparat pastavatten och pesto pomodoro. Vänd ner grönsakerna. Servera pastan med pinjenötter och ruccola!