Tomatsoppa med pizzaslices
35
Löpefri

Tomatsoppa med pizzaslices

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • råg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • vitlök
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Pizza

Pizzasås
1 förp
Pizzabotten (Vete, Råg)
4 st
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Torkad oregano
Bakplåtspapper
1 st

Tomatsoppa

Pizzasås
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad oregano
½ msk
Socker
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl

Grönsaksstavar

Morötter
150 g
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 666 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Pizza: Bred hälften av pizzasåsen över pizzabottnarna (resten används till soppan). Fördela riven mozzarella och lite torkad oregano på pizzorna. Lägg över på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills pizzorna fått fin färg.
  3. Tomatsoppa: Skiva bananschalottenlök och tärna tomat grovt. Skiva vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och tomatpuré hastigt. 
  4. Tillsätt de tärnade tomaterna, resten av pizzasåsen, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min.
  5. Ta soppan från värmen och rör ner vispgrädde. Vill du ha en slät soppa, mixa med stavmixer direkt i kastrullen.
  6. Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
  7. Servera tomatsoppan med nygräddade pizzaslices och grönsaksstavar.