Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- råg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- vitlök
- olivolja
- tomatpuré
- vatten
- grönsaksbuljong
- socker
- salt
- svartpeppar
Pizza
Pizzasås
1 förp
Pizzabotten (Vete, Råg)
4 st
Riven mozzarella (Mjölk, Laktos)
50 g
Torkad oregano
Bakplåtspapper
1 st
Tomatsoppa
Pizzasås
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Torkad oregano
½ msk
Socker
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Grönsaksstavar
Morötter
150 g
Gurka
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 666 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Pizza: Bred hälften av pizzasåsen över pizzabottnarna (resten används till soppan). Fördela riven mozzarella och lite torkad oregano på pizzorna. Lägg över på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills pizzorna fått fin färg.
- Tomatsoppa: Skiva bananschalottenlök och tärna tomat grovt. Skiva vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök, vitlök och tomatpuré hastigt.
- Tillsätt de tärnade tomaterna, resten av pizzasåsen, vatten, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min.
- Ta soppan från värmen och rör ner vispgrädde. Vill du ha en slät soppa, mixa med stavmixer direkt i kastrullen.
- Grönsaksstavar: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
- Servera tomatsoppan med nygräddade pizzaslices och grönsaksstavar.