35
Utan gluten
Asian bowl med sojastekt fläskkarré, rödkålssallad och sesamyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- socker
- japansk soja
- neutral olja
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- sambal oelek
- salt
Tillbehör
Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Sojastekt fläskkarré
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Fläskkarré
300 g
Neutral olja
Rödkålssallad
Tomatpuré
2 tsk
Socker
1 ½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Rödkål
200 g
Sesamyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Salt
1 krm
Sesamdressad mâchesallad
Mâchesallad
65 g
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
- Energi 708 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
- Sojastekt fläskkarré: Blanda pressad vitlök, socker och japansk soja i en bunke. Strimla fläskkarré och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 10 min.
- Rödkålssallad: Blanda tomatpuré, socker, vitvinsvinäger, japansk soja, pressad vitlök, malen ingefära och sambal oelek i en rymlig bunke. Skär bort eventuell rot från rödkålen och strimla kålen tunt. Lägg i bunken och blanda ordentligt.
- Sesamyoghurt: Blanda matyoghurt, sesamolja och salt i en liten skål.
- Sesamdressad mâchesallad: Blanda mâchesallad, sesamolja, vitvinsvinäger, salt och hälften av de rostade sesamfröna i en skål.
- Sojastekt fläskkarré: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade fläskkarrén (inkl marinad) ca 6 min, tills köttet är helt genomstekt och börjar få en karamelliserad yta. Strö över resten av sesamfröna.
- Servera sojastekt fläskkarré med jasminris, rödkålssallad, sesamdressad mâchesallad och sesamyoghurt.