Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Sojastekt fläskkarré: Blanda pressad vitlök, socker och japansk soja i en bunke. Strimla fläskkarré och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 10 min.
Rödkålssallad: Blanda tomatpuré, socker, vitvinsvinäger, japansk soja, pressad vitlök, malen ingefära och sambal oelek i en rymlig bunke. Skär bort eventuell rot från rödkålen och strimla kålen tunt. Lägg i bunken och blanda ordentligt.
Sesamyoghurt: Blanda matyoghurt, sesamolja och salt i en liten skål.
Sesamdressad mâchesallad: Blanda mâchesallad, sesamolja, vitvinsvinäger, salt och hälften av de rostade sesamfröna i en skål.
Sojastekt fläskkarré: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade fläskkarrén (inkl marinad) ca 6 min, tills köttet är helt genomstekt och börjar få en karamelliserad yta. Strö över resten av sesamfröna.
Servera sojastekt fläskkarré med jasminris, rödkålssallad, sesamdressad mâchesallad och sesamyoghurt.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener