Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- tomatpuré
- sambal oelek
- salt
- vatten
Palak chicken
Gul lök
1 st
Minutfilé
330 g
Neutral olja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Biryani masalakrydda
10 g
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
½-1 tsk
Salt
½ tsk
Tomat
2 st
Vatten
1 ½ dl
Babyspenat
30 g
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Till servering
Basmatiris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 645 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Palak chicken: Skiva gul lök. Skär minutfilé i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek gul lök ca 2 min.
- Tillsätt lite mer neutral olja till stekpannan. Rör ner kycklingen, pressad vitlök, biryani masalakrydda, tomatpuré, sambal oelek, salt och fräs ytterligare ca 5 min under omrörning.
- Grovhacka tomat (spara lite hackad tomat till servering). Tillsätt tomater och vatten, låt sedan koka på medelhög värme ca 5 min tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Rör ner babyspenat (spara några blad till garnering) och vispgrädde, ta från värmen. Smaka av med lite mer salt.
- Toppa palak chicken med resten av tomaterna och några blad babyspenat. Servera med nykokt ris.