Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- socker
- vatten
- neutral olja
- vitvinsvinäger
- salt
Svampyakiniku
Ostronskivling
200 g
Salladslök
½ förp
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
2 msk
Neutral olja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
½ tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Sesamstekt broccoli
Broccoli
1 st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Salt
1 krm
Stekt ägg
Ägg (Ägg)
2 st
Neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 573 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Svampyakiniku: Strimla ostronskivling och salladslök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, socker, japansk soja, vatten, neutral olja, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten skål.
- Sesamstekt broccoli: Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, pressad vitlök, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
- Stekt ägg: Torka ur stekpannan och hetta upp lite neutral olja. Stek äggen ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på tallriken och spara pannan.
- Svampyakiniku: Hetta upp lite neutral olja i stekpannan och stek ostronskivling på hög värme ca 2 min. Tillsätt såsen, hälften av salladslöken (den vita delen) och sesamfrön till pannan. Sjud ca 1 min, eller tills det mesta av vätskan kokat in. Smaka eventuellt av med lite japansk soja.
- Toppa svampyakiniku med resten av salladslöken. Servera med jasminris, stekta ägg och sesamstekt broccoli.