Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Chicken taco
Minutfilé
330 g
Neutral olja
Fajitakrydda
½ förp
Vatten
½ dl
Mangosalsa
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Neutral olja
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Krispsallad
1 st
Tortillabröd (Vete)
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 706 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Chicken taco: Skiva minutfilé. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 2 min. Tillsätt fajitakrydda och vatten. Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Mangosalsa: Skala och tärna mango. Finhacka rödlök och grovhacka koriander. Lägg allt i en skål. Skölj limen noga i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal, pressad saft från limen och lite neutral olja till skålen. Smaka av med chili flakes, lite salt och nymald svartpeppar.
- Tillbehör: Plocka blad från krispsalladen. Värm gärna tortillabröden i en het och torr stekpanna.
- Fyll tortillabröden med chicken taco, mangosalsa, krispsallad och matyoghurt.