35
0,7 kg CO2e
Utan gluten
Laktosfri
Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vitlök
- olivolja
- kycklingbuljong
- svartpeppar
Moqueca
Torskfilé (Fisk)
300 g
Lime
1 st
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Krossade tomater
½ förp
Kokosmjölk
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
125 g
Grön paprika
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 677 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en skål. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal, chili flakes, salt och pressad saft från halva limen i skålen. Klyfta resten av den använda limen och spara till servering.
- Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna röd paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och röd paprika ca 3 min. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, kokosmjölk, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min.
- Vänd ner fisken i grytan och sjud ca 3 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tärna grön paprika fint. Grovhacka koriander. Servera moqueca med basmatiris och limeklyfta. Toppa med grön paprika och koriander!