25-35
Laktosfri
Utan gluten
Moqueca - Brasiliansk fiskgryta med paprika, kokos och lime
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Moqueca
Torskfilé (Fisk)
300 g
Lime
1 st
Grön chili
1 st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
135 g
Koriander
20 g
Grön paprika
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 613 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Moqueca: Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en skål. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skiva grön chili tunt. Blanda ner limeskal, chili, salt och pressad saft från halva limen i skålen. Klyfta resten av den använda limen till servering.
- Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna röd paprika. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och röd paprika ca 2 min. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, coconut cream, kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min.
- Vänd ner fisken i grytan och sjud ca 2 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Till servering: Tärna grön paprika smått. Grovhacka koriander. Servera moqueca med basmatiris och limeklyfta. Toppa med grön paprika och koriander!