Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- rödvinsvinäger
- salt
- socker
- olivolja
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Marinerad kalkon
Rödvinsvinäger
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
1 ½ tsk
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Kalkonlårstek
300 g
Tomat- och koriandersalsa
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Grön paprika
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 ½ krm
Vitlökssås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
- Energi 541 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 47 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Marinerad kalkon: Blanda rödvinsvinäger, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin, salt och socker i en bunke. Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Lägg ner kalkonbitarna i marinaden och låt marinera minst 15 min.
- Tomat- och koriandersalsa: Finhacka rödlök. Skär tomat och paprika i små tärningar. Grovhacka koriander. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål. Tillsätt pressad saft från den använda limen, olivolja, salt och chili flakes.
- Vitlökssås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Trä upp kalkonbitarna på grillspett. Stek eller grilla kalkonen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills kalkonen är genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera nygrillad kalkon med bulgur, vitlökssås och tomat- och koriandersalsa.