Ugnsbakad asiatisk lax med ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi
35
Utan gluten
Laktosfri

Ugnsbakad asiatisk lax med ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • japansk soja
  • flytande honung
  • tomatpuré
  • salt

Ingefärsgurka

Ingefära
½ bit
Gurka
½ st
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Vatten
¾ dl

Asiatisk lax

Laxfilé (Fisk)
300 g
Ingefära
½ bit
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Tomatpuré
1 tsk
Salt
1 krm

Limesyrlig kålrabbi

Kålrabbi
1 st
Lime
1 st
Salt
1 krm

Till servering

Jasminris
125 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 593 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Skala och finriv all ingefära (ca 2 msk). Lägg undan hälften till punkt 3, spara resten till punkt 5.
  3. Ingefärsgurka: Skiva gurka tunt, gärna på mandolin. Lägg gurka och hälften av ingefäran (ca 1 msk) i en bunke. Blanda med socker, ättiksprit och vatten. Låt stå till servering.
  4. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Asiatisk lax: Lägg resten av ingefäran i en liten skål. Blanda med japansk soja, honung, tomatpuré och salt. Lägg laxfilé med skinnsidan nedåt i en smord ugnsform. Bred över sojamarinaden. Tillaga i mitten av ugnen ca 14 min.
  6. Limesyrlig kålrabbi: Skala och skär kålrabbi i tunna stavar med en vass kniv. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg kålrabbin i en skål. Blanda med limeskal, pressad limesaft och salt.
  7. Servera asiatisk lax med jasminris, ingefärsgurka och limesyrlig kålrabbi. Toppa med lite chili flakes!