Falafel i pitabröd med aubergine och harissayoghurt
30

Falafel i pitabröd med aubergine och harissayoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
  • svartpeppar

Rostad aubergine

Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm

Persiljesallad

Tomat
1 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ krm
Svartpeppar

Harissayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Harissa
¼-½ msk
Salt
1 krm

Till servering

Pitabröd (Vete)
2 st
Falafel
1 förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 604 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Harissa är en het chilipasta från det nordafrikanska köket. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). 
  2. Rostad aubergine: Skär aubergine i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen är mjuk.
  3. Persiljesallad: Tärna tomat smått. Finhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Harissayoghurt: Blanda matyoghurt, harissa och salt i en skål (se tips!).
  5. Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
  6. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg.
  7. Skär upp pitabröden och servera dem fyllda med rostad aubergine, falafel, harissayoghurt och persiljesallad.