Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Rostad aubergine
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Persiljesallad
Tomat
1 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
½ krm
Svartpeppar
Harissayoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Harissa
¼-½ msk
Salt
1 krm
Till servering
Pitabröd (Vete)
2 st
Falafel
1 förp
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 604 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Harissa är en het chilipasta från det nordafrikanska köket. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad aubergine: Skär aubergine i skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills auberginen är mjuk.
- Persiljesallad: Tärna tomat smått. Finhacka bladpersilja. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
- Harissayoghurt: Blanda matyoghurt, harissa och salt i en skål (se tips!).
- Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek falafeln ca 5 min, tills den fått fin färg.
- Skär upp pitabröden och servera dem fyllda med rostad aubergine, falafel, harissayoghurt och persiljesallad.