Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- ströbröd
- vatten
- olivolja
Bifteki
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad oregano
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Olivolja
Fänkål- & citronbulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Fänkålsfrö
1 msk
Fänkål
1 st
Citron
1 st
Salt
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Svartpeppar
Nektarintzatziki
Nektarin
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 624 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Bifteki: Lägg nötfärs i en bunke och tillsätt salt, nymald svartpeppar, torkad oregano, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till 2 st biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Fänkål- och citronbulgur: Skiva fänkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin) och lägg i kallt vatten. Rosta fänkålsfrön ca 2 min i en varm stekpanna utan fett, tills de börjar få färg. Lägg över i en skål. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften (ca 1 msk). Blanda bulgur, fänkål, salt, citronskal, citronsaft, olivolja och rostade fänkålsfrön. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Nektarintzatziki: Grovriv nektarin och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
- Servera bifteki med fänkål- och citronbulgur och nektarintzatziki.