Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Bifteki: Lägg nötfärs i en bunke och tillsätt salt, nymald svartpeppar, torkad oregano, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till 2 st biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Fänkål- och citronbulgur: Skiva fänkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin) och lägg i kallt vatten. Rosta fänkålsfrön ca 2 min i en varm stekpanna utan fett, tills de börjar få färg. Lägg över i en skål. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften (ca 1 msk). Blanda bulgur, fänkål, salt, citronskal, citronsaft, olivolja och rostade fänkålsfrön. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Nektarintzatziki: Grovriv nektarin och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Servera bifteki med fänkål- och citronbulgur och nektarintzatziki.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener