Bifteki med nektarintzatziki och citron- och fänkålsbulgur
30

Bifteki med nektarintzatziki och citron- och fänkålsbulgur

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • vatten
  • olivolja

Bifteki

Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad oregano
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Olivolja

Fänkål- & citronbulgur

Bulgur (Vete)
125 g
Fänkålsfrö
1 msk
Fänkål
1 st
Citron
1 st
Salt
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Svartpeppar

Nektarintzatziki

Nektarin
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 624 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 62 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  3. Bifteki: Lägg nötfärs i en bunke och tillsätt salt, nymald svartpeppar, torkad oregano, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till 2 st biffar.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Fänkål- och citronbulgur: Skiva fänkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin) och lägg i kallt vatten. Rosta fänkålsfrön ca 2 min i en varm stekpanna utan fett, tills de börjar få färg. Lägg över i en skål. Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och pressa saften (ca 1 msk). Blanda bulgur, fänkål, salt, citronskal, citronsaft, olivolja och rostade fänkålsfrön. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
  6. Nektarintzatziki: Grovriv nektarin och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera bifteki med fänkål- och citronbulgur och nektarintzatziki.