Bolognese med linguine och parmesan
20
Laktosfri

Bolognese med linguine och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • tomatpuré
  • balsamvinäger
  • vitlök
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

Linguine (Vete)
200 g
Broccoli
½ st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Bolognese

Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Nötfärs
250 g
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 719 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Skär buketter av broccolin och skiva stammen. Låt broccolin koka med pastan de sista minuterna.
  2. Bolognese: Grovhacka gul lök. Tärna tomat. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och nötfärs ca 4 min. 
  3. Tillsätt tomat, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, pressad vitlök, torkad rosmarin, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min under lock.
  4. Finriv parmesanost och lägg upp i en skål.
  5. Blanda nykokt linguine och broccoli med bolognesesås. Toppa med riven parmesan.