Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- tomatpuré
- balsamvinäger
- vitlök
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
Linguine (Vete)
200 g
Broccoli
½ st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Bolognese
Gul lök
½ st
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Nötfärs
250 g
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
1 msk
Balsamvinäger
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 719 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Skär buketter av broccolin och skiva stammen. Låt broccolin koka med pastan de sista minuterna.
- Bolognese: Grovhacka gul lök. Tärna tomat. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och nötfärs ca 4 min.
- Tillsätt tomat, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, pressad vitlök, torkad rosmarin, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min under lock.
- Finriv parmesanost och lägg upp i en skål.
- Blanda nykokt linguine och broccoli med bolognesesås. Toppa med riven parmesan.