Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- japansk soja
- vatten
- vitlök
- salt
- sambal oelek
- socker
- flingsalt
Fläskfärsbiffar
Lime
1 st
Fläskfärs
250 g
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 tsk
Sambalyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
¾ dl
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ krm
Gurksallad
Mynta
20 g
Gurka
½ st
Rädisor
1 förp
Socker
2 krm
Flingsalt
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 612 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Fläskfärsbiffar: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, japansk soja, vatten, pressad vitlök, salt och sambal oelek. Forma till 6 små biffar.
- Sambalyoghurt: Blanda matyoghurt, sambal oelek och salt i en liten skål.
- Gurksallad: Grovhacka mynta och gurka. Skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft från den skalade limen, socker och lite flingsalt.
- Fläskfärsbiffar: Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Servera nygrillade fläskfärsbiffar med gurksallad, sambalyoghurt och jasminris.