Asiatiska fläskfärsbiffar med sambalyoghurt och syrlig sallad
20
Utan gluten

Asiatiska fläskfärsbiffar med sambalyoghurt och syrlig sallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • japansk soja
  • vatten
  • vitlök
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • flingsalt

Fläskfärsbiffar

Lime
1 st
Fläskfärs
250 g
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Sambal oelek
1 tsk

Sambalyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
¾ dl
Sambal oelek
1 tsk
Salt
½ krm

Gurksallad

Mynta
20 g
Gurka
½ st
Rädisor
1 förp
Socker
2 krm
Flingsalt

Till servering

Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 612 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fläskfärsbiffar: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, japansk soja, vatten, pressad vitlök, salt och sambal oelek. Forma till 6 små biffar.
  3. Sambalyoghurt: Blanda matyoghurt, sambal oelek och salt i en liten skål.
  4. Gurksallad: Grovhacka mynta och gurka. Skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft från den skalade limen, socker och lite flingsalt.
  5. Fläskfärsbiffar: Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Servera nygrillade fläskfärsbiffar med gurksallad, sambalyoghurt och jasminris.