Rostbiffsrulle med kall gurksås och grönsaksplock
15

Rostbiffsrulle med kall gurksås och grönsaksplock

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • olivolja
  • tomatpuré
  • mild senap
  • flytande honung

Gurksås

Gurka
½ st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Grönsaksplock

Morot
2 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g

Kebabsås

Vatten
2 msk
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Mild senap (Senap)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Rostbiff

Rostbiff
180 g
Olivolja

Tillbehör

Minitortilla (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 631 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Gurksås: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål. Blanda ner pressad vitlök, matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
  2. Grönsaksplock: Skala och dela morot i stavar. Tärna tomat. Lägg upp mixsallad och grönsakerna i skålar.
  3. Kebabsås: Blanda vatten, olivolja, tomatpuré, mild senap, honung, torkad oregano, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  4. Rostbiff: Strimla rostbiff tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rostbiffen ca 3 min på medelvärme. Häll på kebabsåsen och rör om. Låt fräsa ytterligare ca 1 min.
  5. Fyll tortillabröd med rostbiff i kebabsås, gurksås, tomat och sallad. Servera med morotsstavar.