Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
Couscous
Couscous (Vete)
125 g
Olivolja
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Färsbiffar
Blandfärs
250 g
Malen koriander
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Salt
2 krm
Olivolja
Citrussallad
Lime
1 st
Grapefrukt
1 st
Rödlök
1 st
Gemsallad
1 förp
Salt
Chili flakes
Olivolja
Chiliyoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
½ förp
Salt
Näringsvärde per portion
- Energi 664 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Couscous: Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
- Chiliyoghurt: Blanda matyoghurt och sriracha (efter egen smak) i en skål. Smaka av med lite salt.
- Färsbiffar: Lägg blandfärs i en bunke. Tillsätt malen koriander, tomatpuré, vatten, pressad vitlök, chili flakes och salt. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Citrussallad: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär i filéer, om du har tid. Skiva rödlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över lite olivolja.
- Klyfta den använda limen. Servera korianderkryddade färsbiffar med citrussallad, couscous, chiliyoghurt och limeklyfta.