Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vitvinsvinäger
- olivolja
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- socker
Gnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
250 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Rostad tomat
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
1 krm
Socker
1 krm
Olivolja
Mâchesallad
Rödlök
½ st
Mâchesallad
65 g
Olivolja
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Halstrad torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Olivolja
Till servering
Riven pecorino (Mjölk)
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 513 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 49 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Gnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke med kallt vatten. Låt ligga minst 10 min. Gnocchin tillagas klart i punkt 7.
- Brynt smörvinaigrette: Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra kastrullen från värmen och vispa ner vitvinsvinäger.
- Rostad tomat: Klyfta tomat. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt, socker och lite olivolja. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
- Mâchesallad: Finstrimla rödlök. Lägg i en skål och blanda med mâchesallad, olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Halstrad torsk: Skär torskfilé i 2 portionsbitar. Krydda med salt. Stek ca 2 min per sida i en stekpanna med lite olivolja.
- Gnocchi: Häll av gnocchin och stek i en stekpanna med lite olivolja 2 min. Tillsätt pressad vitlök och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Stek ytterligare ca 3 min.
- Servera nystekt torsk med vitlöksstekt gnocchi, rostade tomater och mâchesallad. Ringla över brynt smörvinaigrette och toppa med riven pecorino.