Koka upp lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Köttbullar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till ca 10 köttbullar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om ca 8 min. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Gräddsås: Skiva champinjoner. Häll upp vispgrädde, mjölk och kinesisk soja i en liten skål.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek champinjonerna på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölkblandningen (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 3 min. Lägg tillbaka köttbullarna i pannan och sjud ca 3 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Sallad: Skiva bananschalottenlök tunt. Lägg lök och mixsallad i en salladsskål. Blanda med rödvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda köttbullarna och gräddsåsen med nykokt linguine. Servera med sallad.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener