Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- vitvinsvinäger
Mandelbakad torsk
Rött äpple
1 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Mandelspån (Mandel)
25 g
Currysås
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Curry
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
1 tsk
Till servering
Jasminris
150 g
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 742 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Gör gärna en dressing med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Tärna bananschalottenlök och äpple. Lägg torskfilé i en liten smord ugnsform och krydda med salt.
- Currysås: Hetta upp lite smör i en kastrull. Fräs lök med curry ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, mjölk (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min. Ta från värmen och rör ner vitvinsvinäger.
- Mandelbakad torsk: Strö äpple runt om fisken i ugnsformen. Häll över den varma currysåsen och toppa med mandelspån. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills fisken är klar.
- Lägg upp mixsallad i en skål - se tips!
- Servera mandelbakad torsk med currysås, jasminris och sallad.