Mandelbakad torsk med currysås och äpple
20

Mandelbakad torsk med currysås och äpple

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger

Mandelbakad torsk

Rött äpple
1 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Mandelspån (Mandel)
25 g

Currysås

Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Curry
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Vitvinsvinäger
1 tsk

Till servering

Jasminris
150 g
Mixsallad
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 742 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Gör gärna en dressing med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Förberedelser: Tärna bananschalottenlök och äpple. Lägg torskfilé i en liten smord ugnsform och krydda med salt.
  4. Currysås: Hetta upp lite smör i en kastrull. Fräs lök med curry ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner vispgrädde, mjölk (lite i taget) och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min. Ta från värmen och rör ner vitvinsvinäger.
  5. Mandelbakad torsk: Strö äpple runt om fisken i ugnsformen. Häll över den varma currysåsen och toppa med mandelspån. Tillaga mitt i ugnen ca 8 min, tills fisken är klar.
  6. Lägg upp mixsallad i en skål - se tips!
  7. Servera mandelbakad torsk med currysås, jasminris och sallad.