BBQ pork med coleslaw och rostad potatis
35
Utan gluten

BBQ pork med coleslaw och rostad potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ketchup
  • tomatpuré
  • kinesisk soja
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • grillspett
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • mild senap

Marinerade fläskspett

Fläskkarré
300 g
Spiskummin
½ msk
Ketchup
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor)
½ msk
Flytande honung
½ msk
Olivolja
1+1 tsk
Salt
2 krm
Grillspett
2 st

Rostad potatis

Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Coleslaw

Spetskål
1 st
Morot
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Mild senap (Senap)
1 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 598 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 55 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du bråttom? Stek klart det marinerade köttet i stekpannan, utan att trä upp det på grillspett.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Lägg grillspett i blöt.
  2. Marinerade fläskspett: Skär fläskkarré i ca 2x2 cm strora bitar och lägg i en skål. Blanda noggrant med spiskummin, ketchup, tomatpuré, kinesisk soja, honung, 1 tsk olivolja och salt. 
  3. Rostad potatis: Lägg potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
  4. Marinerade fläskspett: Trä upp det marinerade köttet på grillspett - se tips! Hetta upp 1 tsk olivolja i en stekpanna. Stek spetten runt om ca 2 min. Tillaga klart i ugnen ovanpå potatisen ca 8 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Coleslaw: Strimla spetskål och grovriv morot. Lägg allt i en skål. Blanda med matyoghurt, vitvinsvinäger, honung, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar. 
  6. Servera marinerade fläskspett med rostad potatis och coleslaw. Toppa med lite chili flakes!