Krämig pecorinopasta med skinka, champinjoner och persilja
15

Krämig pecorinopasta med skinka, champinjoner och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar

Skink- & svampfräs

Rökt skinka
1 förp
Champinjoner
125 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar

Äggblandning

Ägg (Ägg)
2 st
Riven pecorino (Mjölk)
25 g

Tillbehör

Linguine (Vete)
180 g
Bladpersilja
10 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 565 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys in äggvitan och använd när du lagar omelett eller pannkakor!

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan i punkt 4.
  2. Skink- och svampfräs: Strimla rökt skinka tunt och dela champinjoner. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs skinka, svamp och pressad vitlök ca 5 min på hög värme tills det fått fin färg.
  3. Äggblandning: Knäck äggen försiktigt i ett litet glas. Lyft upp äggulan och lägg i en skål (se tips). Vispa ihop äggulor och riven pecorino med en gaffel.
  4. Blanda avrunnen pasta, det sparade kokvattnet, skink- och svampfräs och äggblandningen i den använda pastakastrullen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  5. Hacka bladpersilja. Strö persilja över pecorinopastan och servera med cocktailtomater.