Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vitlök
- salt
- svartpeppar
Skink- & svampfräs
Rökt skinka
1 förp
Champinjoner
125 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Svartpeppar
Äggblandning
Ägg (Ägg)
2 st
Riven pecorino (Mjölk)
25 g
Tillbehör
Linguine (Vete)
180 g
Bladpersilja
10 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 565 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys in äggvitan och använd när du lagar omelett eller pannkakor!
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan i punkt 4.
- Skink- och svampfräs: Strimla rökt skinka tunt och dela champinjoner. Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs skinka, svamp och pressad vitlök ca 5 min på hög värme tills det fått fin färg.
- Äggblandning: Knäck äggen försiktigt i ett litet glas. Lyft upp äggulan och lägg i en skål (se tips). Vispa ihop äggulor och riven pecorino med en gaffel.
- Blanda avrunnen pasta, det sparade kokvattnet, skink- och svampfräs och äggblandningen i den använda pastakastrullen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
- Hacka bladpersilja. Strö persilja över pecorinopastan och servera med cocktailtomater.