Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- kycklingbuljong
- vitlök
- vetemjöl
- mjölk
Kyckling pomodorini
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Cocktailtomater
250 g
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomatpuré
2 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Kycklingbuljong
½ tärning
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Bladpersilja
10 g
Chili flakes
Tillbehör
Linguine (Vete)
180 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 733 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 77 g
- Protein 65 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Kyckling pomodorini: Klyfta bananschalottenök tunt. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek lök och cocktailtomater ca 2 min.
- Skär minutfilé i tunna strimlor. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner kycklingen i grytan med grönsaker. Stek ca 3 min. Rör ner tomatpuré, japansk soja, smulad kycklingbuljong och pressad vitlök.
- Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja. Vänd ner persilja och nykokt pasta i kycklinggrytan. Servera med riven parmesan och en nypa chili flakes.