Pasta pomodorini med kyckling och parmesan
20

Pasta pomodorini med kyckling och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • kycklingbuljong
  • vitlök
  • vetemjöl
  • mjölk

Kyckling pomodorini

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Cocktailtomater
250 g
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomatpuré
2 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Kycklingbuljong
½ tärning
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Bladpersilja
10 g
Chili flakes

Tillbehör

Linguine (Vete)
180 g
Riven parmesan (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 733 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 65 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kyckling pomodorini: Klyfta bananschalottenök tunt. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek lök och cocktailtomater ca 2 min.
  3. Skär minutfilé i tunna strimlor. Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner kycklingen i grytan med grönsaker. Stek ca 3 min. Rör ner tomatpuré, japansk soja, smulad kycklingbuljong och pressad vitlök.
  4. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Grovhacka bladpersilja. Vänd ner persilja och nykokt pasta i kycklinggrytan. Servera med riven parmesan och en nypa chili flakes.