35
Utan gluten
Laktosfri
Stekt fläskkotlett med ajvarpotatis och krispig fänkålssallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Ajvarpotatis
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Ajvar relish
1 dl
Fänkålssallad
Fänkål
½ st
Grönt äpple
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Stekt fläskkotlett
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Till servering
Ajvar relish
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 530 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ajvarpotatis: Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Blanda den rostade potatisen med ajvar relish innan servering.
- Fänkålssallad: Skiva fänkål och grönt äpple tunt, gärna på mandolin. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med ruccola, olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
- Stekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera ajvarpotatis med stekt fläskkotlett, fänkålssallad och ajvar relish.