Stekt fläskkotlett med ajvarpotatis och krispig fänkålssallad
35
Utan gluten
Laktosfri

Stekt fläskkotlett med ajvarpotatis och krispig fänkålssallad

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • vitvinsvinäger
    • svartpeppar

    Ajvarpotatis

    Småpotatis
    450 g
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    ½ msk
    Salt
    Ajvar relish
    1 dl

    Fänkålssallad

    Fänkål
    ½ st
    Grönt äpple
    1 st
    Ruccola
    30 g
    Olivolja
    ½ msk
    Vitvinsvinäger
    1 msk
    Salt

    Stekt fläskkotlett

    Fläskkotlett
    300 g
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Olivolja

    Till servering

    Ajvar relish
    1 dl
    Näringsvärde per portion
    • Energi 530 kcal
    • Fett 21 g
    • Kolhydrater 48 g
    • Protein 37 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    2. Ajvarpotatis: Lägg småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min. Blanda den rostade potatisen med ajvar relish innan servering. 
    3. Fänkålssallad: Skiva fänkål och grönt äpple tunt, gärna på mandolin. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med ruccola, olivolja, vitvinsvinäger och lite salt.
    4. Stekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda köttet med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
    5. Servera ajvarpotatis med stekt fläskkotlett, fänkålssallad och ajvar relish.