25
Laktosfri
Pasta rosso lenticchie - tomatpasta med linser och rostade pinjenötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- tomatpuré
- flytande honung
- salt
- svartpeppar
- pastavatten
Salsa rosso
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Oregano
10 g
Gröna linser
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Passerade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Flytande honung
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Gnocchi (Vete)
180 g
Tomat
2 st
Pinjenötter
20 g
Pastavatten
½ dl
Näringsvärde per portion
- Energi 643 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 99 g
- Protein 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Givetvis går det lika bra att servera salsa rosson och pastan var för sig!
- Koka gnocchipasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till steg 5.
- Förberedelser: Skala och grovhacka gul lök och morot. Finhacka oregano, men spara några blad till servering. Häll av och skölj gröna linser. Klyfta tomater.
- Salsa rosso: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt linser, passerade tomater, finhackad oregano, tomatpuré, japansk soja, honung, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra ca 8 min.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötter ca 1 min, tills de fått fin färg.
- Blanda den avhällda pastan med salsa rosso och det sparade pastavattnet. Vänd ner tomatklyftorna och smaka av med lite salt.
- Servera pasta rosso lenticchie toppad med färsk oregano och pinjenötter!