Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Dressing: Finstrimla röd chili. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
Sallad: Skiva selleristicks så tunt som möjligt. Finstrimla bananschalottenlök. Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Plocka bladen från myntan. Lägg allt i en skål och blanda med hälften av dressingen.
Knaperstekt fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärsen frasig, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och japansk soja, fräs ytterligare ca 1 min.
Lägg upp ris i 2 tallrikar. Toppa med sallad och knaperstekt färs. Servera med resten av dressingen.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener