30
Laktosfri
Grillad salsiccia med napolirisoni och fänkål- och ruccolasallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- tomatpuré
- vatten
- rödvinsvinäger
- kycklingbuljong
- svartpeppar
- salt
- flingsalt
Napolirisoni
Risoni (Vete)
180 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
1 tärning
Chili flakes
ca 1-2 krm
Torkad basilika
1 tsk
Svartpeppar
Salt
Fänkål- & ruccolasallad
Fänkål
1 st
Flingsalt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 msk
Ruccola
30 g
Grillad salsiccia
Salsicciakorv
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 699 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Vill du grilla, tänd grillen!
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till risonikoket i punkt 5.
- Napolirisoni: Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, smulad kycklingbuljong, chili flakes (efter egen smak), torkad basilika och lite nymald svartpeppar. Sjud till servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Fänkål- och ruccolasallad: Skiva fänkål tunt (gärna på mandolin) och lägg i en salladsskål. Blanda ner lite flingsalt, nymald svartpeppar, rödvinsvinäger och olivolja. Vänd ner ruccola precis innan servering.
- Napolirisoni: Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
- Grillad salsiccia: Grilla salsicciakorvarna på medelvärme (eller stek i en stekpanna med lite olivolja) ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Häll av risonin och blanda ner den i tomatsåsen. Servera med grillad salsiccia och fänkål- och ruccolasallad.