Grillad salsiccia med napolirisoni och fänkål- och ruccolasallad
30
Laktosfri

Grillad salsiccia med napolirisoni och fänkål- och ruccolasallad

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar
  • salt
  • flingsalt

Napolirisoni

Risoni (Vete)
180 g
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
1 tärning
Chili flakes
ca 1-2 krm
Torkad basilika
1 tsk
Svartpeppar
Salt

Fänkål- & ruccolasallad

Fänkål
1 st
Flingsalt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
1 msk
Ruccola
30 g

Grillad salsiccia

Salsicciakorv
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 699 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Vill du grilla, tänd grillen!
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till risonikoket i punkt 5.
  3. Napolirisoni: Hacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, smulad kycklingbuljong, chili flakes (efter egen smak), torkad basilika och lite nymald svartpeppar. Sjud till servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  4. Fänkål- och ruccolasallad: Skiva fänkål tunt (gärna på mandolin) och lägg i en salladsskål. Blanda ner lite flingsalt, nymald svartpeppar, rödvinsvinäger och olivolja. Vänd ner ruccola precis innan servering.
  5. Napolirisoni: Koka risoni enligt anvisning på förpackningen. 
  6. Grillad salsiccia: Grilla salsicciakorvarna på medelvärme (eller stek i en stekpanna med lite olivolja) ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  7. Häll av risonin och blanda ner den i tomatsåsen. Servera med grillad salsiccia och fänkål- och ruccolasallad.