Vill du grilla, tänd grillen! Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Förberedelser: Skala morötter och palsternacka, skär i mindre bitar. Halvera småpotatis.
Nötfärsbiffar: Blanda äggula, ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt nötfärs, pressad vitlök, torkad timjan, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl och låt vila minst 5 min. Forma till 4 mindre biffar.
Ugnsrostade rotfrukter: Lägg småpotatis, morot och palsternacka på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, flytande honung, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 22 min.
Getostcrème: Mosa getost tillsammans med flytande honung i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, lite i taget. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Nötfärsbiffar: Grilla biffarna på medelvärme (eller stek i en stekpanna med lite olivolja) ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera nötfärsbiffar Provençale med ugnsrostade rotfrukter och en klick getostcrème. Toppa med babyspenat.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener