Pastarosor med mozzarella och oregano
50
Löpefri

Pastarosor med mozzarella och oregano

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande honung
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • grönsaksbuljong
  • vitlök

Tomatsås

Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Flytande honung
½ msk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitlök
1 klyfta

Pastarosor

Zucchini
1 st
Salt
½ tsk
Färskost med paprika (Mjölk, Laktos)
1 förp
Oregano
20 g
Lasagneplattor (Ägg, Vete, Laktos)
200 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 709 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Tomatsås: Blanda krossade tomater, torkad oregano, flytande honung, vitvinsvinäger, chili flakes, salt, smulad grönsaksbuljong och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp och sjud under lock till steg 6.
  3. Pastarosor: Hyvla zucchini på längden med osthyvel eller mandolin. Lägg i en bunke och blanda med salt.
  4. Lägg färskost i en skål. Finhacka hälften av den färska oreganon och blanda ner i färskosten, spara resten till servering.
  5. Lägg ut lasagneplattor på arbetsbänken. Bred färskost på lasagneplattorna och fördela hyvlad zucchini ovanpå. Rulla ihop plattorna från kortsidan och dela varje rulle i tre. Ställ rullarna på högkant i en smord ugnsform.
  6. Bryt mozzarella i mindre bitar. Ringla tomatsås över pastarosorna och strö mozzarella på toppen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  7. Servera gratinerade pastarosor toppade med färsk oregano.