Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande honung
- vitvinsvinäger
- salt
- grönsaksbuljong
- vitlök
Tomatsås
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Flytande honung
½ msk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Grönsaksbuljong
½ tärning
Vitlök
1 klyfta
Pastarosor
Zucchini
1 st
Salt
½ tsk
Färskost med paprika (Mjölk, Laktos)
1 förp
Oregano
20 g
Lasagneplattor (Ägg, Vete, Laktos)
200 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 707 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Tomatsås: Blanda krossade tomater, torkad oregano, flytande honung, vitvinsvinäger, chili flakes, salt, smulad grönsaksbuljong och pressad vitlök i en kastrull. Koka upp och sjud under lock till steg 6.
- Pastarosor: Hyvla zucchini på längden med osthyvel eller mandolin. Lägg i en bunke och blanda med salt.
- Lägg färskost i en skål. Finhacka hälften av den färska oreganon och blanda ner i färskosten, spara resten till servering.
- Lägg ut lasagneplattor på arbetsbänken. Bred färskost på lasagneplattorna och fördela hyvlad zucchini ovanpå. Rulla ihop plattorna från kortsidan och dela varje rulle i tre. Ställ rullarna på högkant i en smord ugnsform.
- Bryt mozzarella i mindre bitar. Ringla tomatsås över pastarosorna och strö mozzarella på toppen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
- Servera gratinerade pastarosor toppade med färsk oregano.