Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- grönsaksbuljong
- vitlök
- vitvinsvinäger
Rostade grönsaker
Fänkål
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Paella
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Bladpersilja
20 g
Getost (Mjölk, Laktos)
100 g
Citron
½ st
Snacksoliver
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 590 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade grönsaker: Skär fänkål, röd paprika och rödlök i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Paella: Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs risottoris, saffran och pressad vitlök ca 2 min.
- Tillsätt vitvinsvinäger och späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Finhacka bladpersilja. Bryt getost i bitar. Skär citron i klyftor.
- Toppa paellan med rostade grönsaker, getost, snacksoliver och persilja. Servera med citronklyftor.