Solgul morotssoppa med ciabatta
20-30

Solgul morotssoppa med ciabatta

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • gluten

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • malen ingefära
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • honung
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

Ciabatta (Gluten)
1 förp
Tomater
2 st
Gurka
1/2 st
Oregano
1/2 förp

Solgul morotssoppa

Bakpotatis
1 st
Morötter
500 g
Gul lök
1 st
Olivolja
2 1/2 msk
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
7 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Honung
1 msk
Grönsaksbuljong
2 tärning
Salt
Svartpeppar
Små vita bönor
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 511 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 13 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Grädda ciabattan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och skär bakpotatis och morötter i cm-stora bitar. Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs allt tillsammans med pressad vitlök på medelvärme 2-3 min.
  4. Tillsätt malen ingefära, vitvinsvinäger, vatten, vispgrädde och honung. Smula ner grönsaksbuljong. Sjud under lock 8-12 min, tills rotfrukterna är mjuka. 
  5. Tärna tomater och gurka. Finhacka blad av oregano. Lägg upp i skålar.
  6. Häll av vita bönor och lägg ner i soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Toppa soppan med grönsakstärningar och färsk oregano. Servera med nygräddat bröd.