Citrusrostad kycklinglårfilé med caesardressad rotfruktssallad
20-30
Utan gluten

Citrusrostad kycklinglårfilé med caesardressad rotfruktssallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Citrusrostad kyckling

Kycklinglårfilé
300 g
Citrus mix (Svaveldioxid)
1 påse
Bakplåtspapper
1 st

Rostade rotfrukter

Potatis
400 g
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Romansallad
1 st
Tomat
1 st
Snackgurka
1 förp

Caesaryoghurt

Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 544 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Lägg kycklinglårfilé i mitten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med citrusmix. Kvarta potatis. Tvätta och skär morötter i grova bitar. Lägg potatis och morot runtom kycklingen. Ringla lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar över allting på plåten. Rosta allt i mitten av ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
  3. Caesaryoghurt: Finriv parmesan. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, dijonsenap, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
  4. Lägg upp den rostade kycklingen på ett fat. Bryt romansallad i grova bitar. Dela tomat och gurka i mindre bitar. Blanda de rostade rotfrukterna med romansallad, tomat, gurka och caesaryoghurt direkt på plåten.
  5. Servera citrusrostad kyckling med caesardressad rotfruktsallad.