20-30
Utan gluten
Citrusrostad kycklinglårfilé med caesardressad rotfruktssallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Citrusrostad kyckling
Kycklinglårfilé
300 g
Citrus mix (Svaveldioxid)
1 påse
Bakplåtspapper
1 st
Rostade rotfrukter
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Romansallad
1 st
Tomat
1 st
Snackgurka
1 förp
Caesaryoghurt
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
2 tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 544 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Lägg kycklinglårfilé i mitten på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med citrusmix. Kvarta potatis. Tvätta och skär morötter i grova bitar. Lägg potatis och morot runtom kycklingen. Ringla lite olivolja och krydda med salt och nymald svartpeppar över allting på plåten. Rosta allt i mitten av ugnen ca 20 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Caesaryoghurt: Finriv parmesan. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt, dijonsenap, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
- Lägg upp den rostade kycklingen på ett fat. Bryt romansallad i grova bitar. Dela tomat och gurka i mindre bitar. Blanda de rostade rotfrukterna med romansallad, tomat, gurka och caesaryoghurt direkt på plåten.
- Servera citrusrostad kyckling med caesardressad rotfruktsallad.