Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- vitvinsvinäger
Rostade rotfrukter
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
Fläskkarré med skysås
Fläskkarré
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 msk
Neutral olja
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad timjan
1 tsk
Flytande honung
1 förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Rött äpple
1 st
Basmatiris
Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 668 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 76 g
- Protein 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade rotfrukter: Klyfta morötter, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite neutral olja. Krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
- Basmatiris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Fläskkarré med skysås: Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör och lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme ca 2 min per sida. Sänk till medelvärme.
- Pudra vetemjöl över pannan. Rör ner vatten, kycklingbuljong, torkad timjan, honung och vitvinsvinäger. Sjud ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
- Tärna äpple och strö över pannan med fläskkarré. Servera med nykokt ris och rostade rotfrukter.