Gräddig pasta med ärtor, broccoli och mandel
20-30
Lägre pris
Vegetariskt

Gräddig pasta med ärtor, broccoli och mandel

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Pastasås med ärtor

Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gröna ärtor
1 förp
Vitvinsvinäger

Topping

Mandelspån (Mandel)
25 g
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Broccoli
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 631 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Pastasås med ärtor: Blanda vispgrädde, vatten (gärna från pastakoket) och grönsaksbuljong i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Tillsätt gröna ärtor. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite vitvinsvinäger.
  3. Topping: Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna. Lägg över på en tallrik. Hyvla Tanneli hårdost. Skär broccoli i små buketter. Hetta upp lite neutral olja i den använda sekpannan och stek broccoli hastigt. 
  4. Blanda den kokta pastan med pastasås och ärtor. Fördela i två djupa tallrikar. Servera ärtpastan toppad med broccoli, hyvlad ost och mandelspån.