Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- vitvinsvinäger
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Pastasås med ärtor
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Gröna ärtor
1 förp
Vitvinsvinäger
Topping
Mandelspån (Mandel)
25 g
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Broccoli
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 631 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
- Pastasås med ärtor: Blanda vispgrädde, vatten (gärna från pastakoket) och grönsaksbuljong i en kastrull. Låt koka ca 5 min. Tillsätt gröna ärtor. Låt allt bli varmt. Smaka av med lite vitvinsvinäger.
- Topping: Rosta mandelspån i en torr och het stekpanna. Lägg över på en tallrik. Hyvla Tanneli hårdost. Skär broccoli i små buketter. Hetta upp lite neutral olja i den använda sekpannan och stek broccoli hastigt.
- Blanda den kokta pastan med pastasås och ärtor. Fördela i två djupa tallrikar. Servera ärtpastan toppad med broccoli, hyvlad ost och mandelspån.