Kålpannkaka med bacon och rårörda lingon
20-30
Lägre pris

Kålpannkaka med bacon och rårörda lingon

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • neutral olja
  • smör

Kålpannkaka

Vetemjöl (Vete)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Ägg (Ägg)
3 st
Salt
½ tsk
Spetskål
200 g
Neutral olja

Bacontopping

Tärnat bacon
1 förp
Gul lök
2 st
Smör (Mjölk)

Till servering

Rårörda lingon
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 651 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd två stekpannor för snabbare tillagning!

  1. Kålpannkaka: Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla spetskål, blanda ner i smeten.
  2. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek smeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan (se tips). Täck gärna pannkakan med lite aluminiumfolie. 
  3. Bacontopping: Stek tärnat bacon i en torr stekpanna ca 3 min, tills den är knaprig. Lägg över på ett fat med hushållspapper. Spara stekpannan.
  4. Skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek lök ca 5 min. Blanda med bacon.
  5. Dela pannkakan i fyra delar. Toppa med bacontopping. Servera med en klick rårörda lingon.