Salsicciafrikadeller i tomatsås med pasta och broccoli
20-30
Lägre pris
Laktosfri

Salsicciafrikadeller i tomatsås med pasta och broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • socker
  • vatten

Pasta

Linguine (Vete)
200 g

Salsicciafrikadeller i tomatsås

Broccoli
1 st
Gul lök
1 st
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Olivolja
Krossade tomater
1 förp
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
1 förp
Salt
½ tsk
Socker
2 krm
Vatten
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 667 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 88 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Förberedelse: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Skiva gul lök. Forma salsicciafärsen till små köttbullar.
  3. Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Koka med broccolin de sista 2 min. Spara ca 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
  4. Salsicciafrikadeller i tomatsås: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek salsicciafrikadellerna ca 2 min. Tillsätt löken och stek ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, peppar- och fänkålsmix, salt och socker. Sjud ca 7 min, tills salsiccian är helt genomkokt.
  5. Blanda ihop pasta och salsicciafrikadeller i tomatsås, späd eventuellt med lite pastavatten om såsen känns för tjock. Servera direkt!