Persiljebiffar med rostade rotfrukter och citronyoghurt
25-35

Persiljebiffar med rostade rotfrukter och citronyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk

Rostade rotfrukter

Purjolök
½ st
Bakpotatis
1 st
Morot
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g

Persiljebiffar

Bladpersilja
10 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Mild senap (Senap)
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Olivolja

Citronyoghurt

Citron
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 526 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går givetvis lika bra att utesluta persilja i biffarna om inte alla gillar persilja!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Förberedelser: Dela purjolök på längden och skölj noggrant. Skär purjolöken i mindre bitar. Klyfta bakpotatis och morot. 
  3. Rostade rotfrukter: Lägg potatis och morot på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min. Lägg på purjolök och rosta ytterligare ca 5 min, tills rotfrukterna är mjuka.
  4. Persiljebiffar: Finhacka bladpersilja. Blanda persilja, ströbröd, mjölk, mild senap, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn biffarna ca 2 min per sida. Lägg i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
  5. Citronyoghurt: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda matyoghurt, citronskal, pressad citronsaft (ca 1/2 tsk), salt och lite nymald svartpeppar. Klyfta resten av citronen.
  6. Toppa plåten med resten av persiljan. Servera med persiljebiffar, citronyoghurt och citronklyfta.